Ebből az országból származik a nagy hatékonyságú újabb koronavírus elleni vakcina

vakcina védőoltás India koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok, Oroszország, Kína és Európa után most India is kifejlesztett egy koronavírus elleni védőoltást.

Újabb védőoltás jelenik meg hamarosan a piacon. A Bharat Biotech indiai gyógyszergyártó cég is dolgozik egy koronavírus elleni vakcinán. Az eredmények eddig nagyon jók, a vakcina háromfázisú tesztelésének köztes eredményei szerint a védőoltás 81 százalékos hatékonyságot mutatott a vírussal szemben - adta hírül a Ripost.

koronavírus elleni vakcina Forrás: MTI/Rosta Tibor

A haidarábádi székhelyű cég Covaxin nevű védőoltást novemberben kezdték el teszteni, egyelőre 25 800 személy bevonásával. Az Indiai Orvostudományi Kutató Tanács (ICMR) is támogatta a fejlesztést.

Indiában két védőoltást használnak: az Oxfordi Egyetem és a brit-svéd AstraZeneca vállalat által kifejlesztett vakcinát, a Covishield-et és a Covaxint. Mindazonáltal a Covaxin használatát bírálták amiatt, hogy – ellentétben a másikkal – eddig nem adtak információt háromfázisú tesztelésének eredményéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.