3 órán át tartó merevedést okozott a koronavírus egy 69 éves férfinél

pénisz koronavírus merevedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államokban egy koronavírusos betegnek fájdalmas három órás erekciót okozott a COVID-19 ritka szövődménye.

A férfi augusztusban súlyos légszomjjal és gyulladással került a Miami Valley Kórházba, amelynek következtében folyadék gyűlt össze a tüdejében. Az elhízott beteget altatták és lélegeztetőgépre tették, azonban a tüdeje a 10 napos kezelés után még súlyosabb állapotba került - írja a Daily Mail.

Az orvosok vészmegoldásként 12 órára arccal lefelé fekvő helyzetbe helyezték, hogy elősegítsék a levegő bejutását tüdejébe. Amikor később délután a hátára fordították a beteget, az ápolók észrevették, hogy erekció alakult ki nála. A The American Journal of American Medicine című cikkben az őt kezelő orvosok azt mondták, hogy szerintük a Covid-19 vérrögöket okozott a péniszében.

merevedési zavar illusztráció Forrás: Shutterstock

A beteg péniszét jegelték, hogy megpróbálják lehúzni a duzzanatot, de a fájdalmas merevedés három órán át fennmaradt. Ezután az orvosoknak tű segítségével ki kellett üríteniük a péniszből a vért. Végül a beteg sajnálatos módon meghalt az intenzív osztályon, de nem az erekció miatt. Tüdeje véglegesen felmondta a szolgálatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.