Koronavírusos lett a terhes nő - tüdőtranszplantációval mentették meg az életét

Forrás: Shutterstock -
terhesség szülés tüdőtranszplantáció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A detroiti COVID-19 fertőzött nő megszülte kisbabáját, majd hetekkel később kettős tüdőtranszplantáción esett át, hogy megmentsék az életét.

Jackie Dennis november 20-án 36 hetes terhes volt, amikor köhögéssel, fejfájással és légzési problémákkal ment az ügyeletre. A koronavírus-tesztje pozitív lett és azonnal kórházba került - írja a CTV News.

terhes nő várandós kórház Forrás: Shutterstock

Az orvosok egy hét múlva úgy döntöttek, hogy mesterségesen elindítják a szülést, a kis Mia meg is született. Dennis azonban tüdőgyulladást kapott és a tüdeje olyan mértékben romlott, hogy lélegeztetőgépre volt szükség. Ezt követően egy másik speciális légzőkészülékre helyezték, de a tüdeje nem javult. Végül január 16-án kettős tüdőtranszplantációt hajtottak végre a nőn.

Két hónappal az átültetés után Jackie Dennis szerencsére jól van, bár még nehezére esnek dolgok, nagyjából már normális életet tud élni. Orvosai szerint minden esélye megvan a teljes gyógyulásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.