A tea nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. A kutatások azonban azt is bebizonyították, hogy az agyi működést is befolyásolja.

Néhány évvel ezelőtt végeztek egy kutatást, melyben kínai, szingapúri és angol idős embereket osztottak két csoportra. A rendszeres teafogyasztók és a teát nem fogyasztók közötti különbséget vizsgálták, még pedig úgy, hogy kifejezetten az agy működésére fókuszáltak. Az eredmény önmagáért beszélt: kiderült, hogy a rendszeres teafogyasztás pozitív hatással van az agyi funkciókra, mivel körükben egyfajta védőmechanizmus alakult ki az életkorral összefüggő agyi elöregedéssel szemben. A memóriájukban is javulást fedeztek fel és a célorientált feladatokban is jobban teljesítettek - írja a Bors.

A gyógyteáknak, például a gyömbér-, a borsmenta-, és a kamillateáknak kiemelkedő szerepe lehet a demenciát is okozó Alzheimer-kór megelőzésébenForrás: Shutterstock

Újabb kutatások során az is kiderült, hogy a gyógyteáknak, például a gyömbér-, a borsmenta-, és a kamillateáknak kiemelkedő szerepe lehet a demenciát is okozó Alzheimer-kór megelőzésében. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően a tea szerepet játszik a rákos megbetegedések elleni védelemben is, emellett jótékony hatással van a szívre: csökkenti az artériás gyulladások kockázatát.