Knézy Jenő fia elárulta, mi okozhatta édesapja halálos betegségét. Két okot is felsorolt, szerinte az egyik a daganatos betegségek esetében oly sokat emlegetett stressz. A másik pedig a csernobili atomkatasztrófa.

Tizenhét éve hunyt el a legendás szakkommentátor, akinek híres beköszönését, a „Jó estét, jó szurkolást!" hivatalosan is levédették. 2003-ban Knézy Jenőnél gyomorrákot diagnosztizáltak, ami három hónap alatt elvitte a tévést. Fia a Borsnak adott interjúban mesélt arról, hogy ő és nővére közölték anno édesapjukkal, hogy gyógyíthatatlan betegsége van. 

Knézy Jenő halálát fia szerint a stressz és a csernobili atomkatasztrófa okozhatta.Forrás: Youtube

Ifjabb Knézy Jenő szerint a rák kialakulásához hozzájárulhatott a stressz, hiszen a televíziósok munkáját ez sajnos végigkíséri. A másik ok szerinte pedig az lehetett, hogy édesapja 1986-ban, éppen a csernobili atomkatasztrófa idején repült Ukrajnába. Anno elmesélte neki, a kijevi repülőtéren szkafanderes emberek fogadták őket, és gyorsan fertőtlenítették a gépüket. Hozzátette, az a Déri János is a fedélzeten volt, aki később szintén rákban hunyt el.