Kiderült, mi hatással vannak a spermára az mRNS-oltások, ilyen a Pfizer–BioNTech és a Moderna is. A vizsgálat során megnézték a térfogatot, a spermium-koncentrációt, valamint a spermiumok mozgásképességét is.

Egy izraeli vizsgálat után amerikai kutatók is utánajártak, milyen hatással vannak az ondóra az mRNS-típusú oltások. Ide sorolható a Pfizer–BioNTech és a Moderna vakcinája.

A vizsgálat eredményeit Dobson Szabolcs gyógyszer-engedélyeztetési szakértő osztotta meg egy tallózóként funkcionáló Facebook-csoportban.

Kiderült, mi történik a spermával az mRNS-oltások után (A kép illusztráció)Forrás: Northfoto

"a Miami Egyetem által szervezett vizsgálatban 45, 18-50 éves életkorú önkéntes vett részt. A kiindulási időpontban, majd a követési időszakban vett ondómintáknál vizsgálták a térfogatot, a spermium-koncentrációt, a spermiumok mozgásképességét és a összes mozgásképes spermiumszámot. (...) Két oltásban részesültek és a második mintát a második oltás után 70-86 nappal (középértékben 75 nappal) adták le. (...) A résztvevők közül 21-en (46,7%) Pfizer, 24-en (53,3%) Moderna oltást kaptak.A vizsgálat egyik ondó jellemző esetében sem mutatott statisztikailag jelentős eltérést az oltások után" - olvasható a bejegyzésben. 

Ez is érdekelhetSpermabankot hoznának létre a kutatók a Holdon