A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette, hogy koronavírus-fertőzött francia család vett részt a magyar-francia Eb-mérkőzésen. Miattuk egy magyar kisfiú karanténba került.

Kiderült, egy francia család, akik részt vettek a budapesti magyar-francia Eb-meccsen, pozitív koronavírus-tesztet produkáltak. Vasárnap mindhárman orvoshoz mentek, itt elvégeztek rajtuk egy gyorstesztet, amely szerint Covid-fertőzöttek mindannyian. Ezután egy PCR-teszt is megerősítette az eredményt.

A fotó illusztráció.Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Nemzeti Népegészségügyi Központ kontaktkutatásba kezdett, így egy magyar kisfiút karanténba helyeztek. A vele lévő szülője be volt oltva, így rá ez nem vonatkozik.

Más magyar szurkoló nem került velük közvetlen kapcsolatba, a francia kontaktszemélyek pedig már hazautaztak a meccs után – adta hírül a Blikk.

Egy helyen minden, ami foci Eb!
Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.