Foci Eb 2021: Ekkor lehet a legnagyobb esélyük a magyaroknak a németek ellen

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
magyar válogatott foci Eb 2021 német
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor biztosan nyolcaddöntőbe jut.

A magyarok sikerük esetén - éppen a németeket megelőzve - legalább a harmadik helyen zárnának az F csoportban, a négy pontjuk pedig mindenképpen elég lenne a továbbjutáshoz, mivel a három befejeződött csoportból kettőben hárompontos a harmadik.

Papíron ugyanakkor a második hely is elérhető, ehhez a magyar győzelmen túl a címvédő portugálok vereségére lenne szükség a Puskás Arénában, a világbajnok franciákkal szemben.


A németek számára sem tét nélküli az összecsapás: a döntetlen mindenképpen nyolcaddöntős szereplést érne számukra, győzelemmel csoportelsők is lehetnek, viszont vereséggel kiszolgáltatottá válna a helyzetük, mert ha közben a portugálok pontot szereznének a franciák ellen, akkor Joachim Löw együttese csoportutolsóként kiesne.

A magyar válogatott ünnepel a lefújást követően, és a szurkolókkal éneklik a himnuszt Fotó: Csudai Sándor - Origo

a magyarok elleni mérkőzés nehezebb lehet, mert nem nyílnak ki annyira"

A magyar csapat ellen ott kell folytatnunk, ahol a portugálok ellen abbahagytuk"


Magyar szempontból az egyik legfőbb kérdés, hogy mennyit vett ki a nemzeti együttes tagjaiból az előző két mérkőzés, amelyen rengeteget futva fizikálisan nemhogy felvették a versenyt a jobb képességű ellenfelekkel szemben, még felül is múlták őket ezen a téren. Marco Rossi szövetségi kapitány ráadásul egy kivételtől eltekintve - Nego Loic váltotta Lovrencsics Gergőt - ugyanazt a kezdőcsapatot küldte pályára a portugálok és a franciák ellen is, és valószínűsíthetően ezúttal sem lesz sok változtatás.

A jó eredmény elérésére akkor lehet esélye a magyaroknak, ha fizikálisan a harmadik meccset is végig bírják a játékosok.

Kiváltképpen igaz ez annak fényében, hogy a németeknek két szélvészgyors szélsője van Joshua Kimmich és Robin Gosens személyében.

Emellett legalább ugyanennyire fontos, hogy a védelem szervezettsége hasonlóan jó legyen, mint az előző két meccsen, illetve a támadások esetében a kontráknál szükség lesz a gyors és pontos passzokra, valamint Sallai Roland kreativitására. Ami viszont nehézséget okozhat, hogy ezúttal nem űzi-hajtja majd 50 ezer magyar drukker a válogatottat, mint a Puskás Arénában. Ezúttal idegenben kell helytállnia úgy, hogy a Münchenben engedélyezett 14 ezer néző többsége német lesz.

Felháborodtak a magyarok a következő Eb-meccsünk miatt

Már most háborognak a magyar szurkolók a soron következő Eb-meccsünk miatt. Ugyanis egy olyan bírót kaptunk, akinek talán egyetlen honfitársunk sem örül. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Mindkét együttesnél egy-egy támadó sérülése boríthatja fel az edzők elképzelését: a németeknél Thomas Müller szereplése térdproblémák miatt kérdéses, míg a magyaroknál a csapatkapitány Szalai Ádám agyrázkódás után lábadozik. Utóbbinál ugyanakkor minden vizsgálat negatív eredményt hozott, így vélhetően bevethető lesz.

A találkozó szerdán 21 órakor kezdődik a müncheni Allianz Arénában, a játékvezető az az orosz Szergej Karaszjov lesz, aki az előző Eb-n az 1-1-gyel zárult magyar-izlandi meccsen fújta a sípot - írja az MTI.

Egy helyen minden, ami foci Eb!

Szeretnél naprakész lenni, tudni mindenről, ami a mérkőzésekkel kapcsolatos? Szívesen olvasnál extra érdekességeket a kedvenc játékosaidról, csapatodról? Akkor kattints az Origo Foci Eb oldalára, hogy ne maradj le semmiről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.