A fogorvos elárulta: ezért ne használjunk soha szájvizet fogmosás után

Forrás: Science Photo Library via AFP/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library -
fogorvos fogmosás szájvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anna Peterson kiemelte, hogy nem akarja lebeszélni az embereket a szájvízről, hanem arra szeretné rávezetni őket, hogy más időpontban használják, különben kimossák vele a fogkrémben levő koncentrált fluoridot.  

Anna Peterson szerint bevett gyakorlat, hogy az emberek fogmosás után szájvizet használnak, ez azonban fogszuvasodást okozhat. Ennek az az oka, hogy a szájvíz lemossa a fogakról a magas fluoridkoncentrációjú fogkrémet. Igaz, a szájvíznek is van fluoridkoncentrációja, ez azonban jóval alacsonyabb és nem elegendő ahhoz, hogy megvédje a fogakat az elfogyasztott cukortól - írja a Daily Star.

Legjobb, ha evés után használjuk a szájvizet. Forrás: Science Photo Library via AFP/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Science Photo Library

- nyilatkozta a fogorvos, aki azt is hozzátette, hogy az a legjobb, ha a szájvizet evés után használjuk és fél óráig nem eszünk és nem iszunk a használata után.

Ez is érdekelhet: Kiderült, hogy mennyire hatékony az alkoholos szájvíz a koronavírussal szemben

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.