Rémisztő felvételek: ezt teszi a koronavírus az oltatlanok tüdejével - Fotó

Forrás: https://www.tudokozpont.hu/covid-utani-tunetek -
vakcina COVID-19 oltás tüdő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra hozták a koronavíruson átesett oltott és oltatlan ember tüdejéről készült röntgenfelvételeket: ijesztő a különbség.

Az amerikai egyesült államokbeli St. Louis Egyetemi kórház tette közzé azt a két röntgenfelvételt, ami azt mutatja, mekkora különbség van a fertőzésen átesett oltott és oltatlan ember tüdeje közt – írja az amerikai Fox19 csatorna hírportálja cikke alapján a Bors.

A felvételeken jól látszik, hogy az oltatlan személy tüdejében - bal oldali kép - kevesebb a fekete rész, ami a levegőmennyiségét mutatja. Ez egyértelműen azt mutatja, hogy az oltatlan koronavírusos betegeknek oxigén utánpótlásra van szüksége, súlyosabb esetben intubálásra vagy gépi lélegeztetésre. Ezzel szemben azok, akik felveszik a vakcinát, még kórházba sem kerülnek, vagy ha mégis, nem kerülnek az intenzív osztályra, ugyanis tüdejük nem roncsolódik ilyen mértékben.

Fontos kiemelni, hogy a beoltott emberek is ugyanúgy terjeszthetik a vírust, a vakcina azonban a súlyos megbetegedésektől megvéd. Dr. Rachel Presti, a Washingtoni Egyetem fertőző betegség specialistája úgy véli, amíg nem oltatja be magát mindenki, érdemes lenne maszkot viselni.

A delta variáns azért veszélyesebb, mint az eredeti vírus, mert a tünetei kezdetben nagyon enyhék, és szinte azonnal a tüdőt támadja. A virológusok és orvosok arra kérik az embereket, hogy adassák be maguknak a koronavírus elleni oltóanyagot, megúszva ezzel a súlyos megbetegedést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.