A háziorvos tiszta vizet önt a pohárba: ezt kell tudni a harmadik oltásról

Forrás: Shutterstock -
harmadik oltás vakcina védőoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan összezavarodtak, szükségük van-e harmadik oltásra és ha igen, melyik vakcinált válasszák. Dr. Balázs Mihály háziorvos megválaszolta az a kérdést, hogy kinek van szüksége harmadik oltásra és kinek melyik vakcina ajánlott. 

Dr. Balázs Mihály kiemelte, hogy a hivatalos álláspont az, hogy lehetőség szerint egy eltérő típusú oltással oltsák a betegeket. Ha azonban valaki ragaszkodik a Pfizer oltáshoz, azt is teljesítik, ugyanis a Pfizer hivatalos álláspontja szerint két Pfizerra harmadik Pfizer oltás is adható - írja a Ripost.

Teljes szabadság van az oltással kapcsolatban. Forrás: Shutterstock

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) egy hivatalos levélben tájékoztatta a háziorvosokat a lehetséges kombinációkról, így pontosan tudják, hogy mik a lehetséges választások:

- AstraZenecára adható Pfizer, Moderna és Sinopharm,
- a Janssen vakcinára Pfizer, Moderna és Sinopharm,
- a Modernára Janssen, Sinopharm és AstraZeneca,
- a Pfizerre Janssen, Sinopharm és AstraZeneca,
- a Sinopharmra Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Janssen,
- a Szputnyikra Pfizer, Moderna és Sinopharm.

- nyilatkozta a háziorvos, aki azt is hozzátette, hogy leginkább a hatvan felettieknek és a betegséggel sújtott páciensek lenne szükségea a harmadik oltás felvétele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.