Hamarosan érkezhet az új Pfizer-vakcina: ezt mutatják a kutatások

Forrás: AFP -
harmadik oltás védőoltás koronavírus Pfizer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pfizer és BioNTech hétfőn hozták nyilvánosságra, hogy amerikai kérelmük részeként benyújtották az új, korai stádiumban lévő védőoltásuk klinikai vizsgálati adatait az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalhoz. Azt szeretnék kérvényezni, hogy ne csak a gyenge immunrendszerű embereknek, hanem a 16 éves és idősebb korosztály számára is engedélyezzék az emlékeztető Covid elleni oltóanyag beadását.

Engedélyeztetési kérelmet nyújtott be a Pfizer és a BioNTech, hogy ne csak a gyenge immunrendszerű embereknek, hanem a 16 éves és idősebb korosztály számára is engedélyezzék az emlékeztető Covid elleni oltóanyag beadását. A vizsgálat résztvevői nyolc-kilenc hónappal a második adagot követően kapták meg a harmadik adagot a kétadagos oltóanyagból.

A Pfizer kísérletei kedvező eredménnyel zárultak. Forrás: AFP

A gyógyszergyártók közleménye azután jött, hogy a szövetségi egészségügyi tisztviselők pénteken jóváhagyták a Pfizer és a Moderna emlékeztető oltóanyagok beadását a legyengült immunrendszerű amerikaiaknak, beleértve a rákos és HIV -fertőzött betegeket, valamint a szervátültetésen átesett embereket. Az amerikai adatok ugyanis azt mutatják, hogy az immunhiányos egyének nem termelnek megfelelő számú antitestet két adag vakcina után - írja a CNBC.

A amerikai egészségügyi tisztviselők jelenleg nem javasolják a harmadik oltást a nagyközönség számára, de a Fehér Ház orvosi főtanácsadója, Dr. Anthony Fauci azt mondta, hogy valószínűleg mindenkinek szüksége lesz egy emlékeztető oltásra. A Pfizer és a Moderna többször is azt állították, hogy végül mindenkinek szüksége lesz a harmadik oltásra, valamint ismétlő oltásokra minden évben, akárcsak a szezonális influenza esetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.