Agypusztító vírus végzett egy 12 éves fiúval: egy fertőzött gyümölcs betegítette meg

Forrás: Shutterstock -
veszély halál India agypusztító vírus vírus fertőzés gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indiában pusztít a világ jelenleg legveszélyesebb vírusa, ami egy 12 éves gyermek életét követelte.

Az orvosok úgy vélik, a Nipah-vírus hetvenötször halálosabb, mint a koronavírus. Az agyfaló vírus a megfertőződés után napokon belül halált okozhat. Ez a vírus egy denevérekben jelenlévő, az emberekben és egyéb állatokban is fertőzést okozni képes vírus, ami számos járványt okozott Dél- és Délkelet-Ázsiában -írja a The Sun.

Az Indiai Keralában a vírus már halálos áldozatot is követelt: egy 12 éves fiú hunyt el. A tragédia után a rendőrség 3,5 kilométeres sugarú körben lezárta a települést és annak környékét is, Malappuramban és Kannurban fokozott riasztást adtak ki. A kisfiúról egyelőre annyit tudni, hogy a múlt héten vitték kórházba magas lázzal, hétvégére állapota súlyosbodott és szombaton el is hunyt. A Nipah megduzzasztja az agyat, hányást és rohamokat okoz, magas lázzal jár, és pár napon belül megölheti azt, aki elkapja.

A szakemberek most úgy vélik, a fiú vélhetőleg olyan gyümölcsöt fogyasztott, amit fertőzött denevér rágcsált meg, így kaphatta el a halálos kórt. Azok, akik érintkeztek a fiúval az elmúlt két hétben, karanténba kerülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.