Indiában pusztít a világ jelenleg legveszélyesebb vírusa, ami egy 12 éves gyermek életét követelte.

Az orvosok úgy vélik, a Nipah-vírus hetvenötször halálosabb, mint a koronavírus. Az agyfaló vírus a megfertőződés után napokon belül halált okozhat. Ez a vírus egy denevérekben jelenlévő, az emberekben és egyéb állatokban is fertőzést okozni képes vírus, ami számos járványt okozott Dél- és Délkelet-Ázsiában -írja a The Sun.

Az Indiai Keralában a vírus már halálos áldozatot is követelt: egy 12 éves fiú hunyt el. A tragédia után a rendőrség 3,5 kilométeres sugarú körben lezárta a települést és annak környékét is, Malappuramban és Kannurban fokozott riasztást adtak ki. A kisfiúról egyelőre annyit tudni, hogy a múlt héten vitték kórházba magas lázzal, hétvégére állapota súlyosbodott és szombaton el is hunyt. A Nipah megduzzasztja az agyat, hányást és rohamokat okoz, magas lázzal jár, és pár napon belül megölheti azt, aki elkapja. 

A szakemberek most úgy vélik, a fiú vélhetőleg olyan gyümölcsöt fogyasztott, amit fertőzött denevér rágcsált meg, így kaphatta el a halálos kórt. Azok, akik érintkeztek a fiúval az elmúlt két hétben, karanténba kerülnek.