Aggasztó adatok: ennyi elhízott van Magyarországon

Forrás: Shutterstock -
magyarok elhízás egészség túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánkban rengeteg ember küzd túlsúllyal, ami növeli számos más betegség kialakulásának kockázatát.

Az Eurostat legújabb adataiból kiderült, hogy 2019-ben az Európai Unió lakosságának fele volt túlysúlyos, Magyarországon pedig ez az arány még rosszabb,

a magyarok közel 60%-a küzdött az elhízással a testtömegindex alapján.

A túlsúly magában egy rendkívül komoly betegség, de ha valaki nem foglalkozik vele és nem tesz azért, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól, komoly egészségügyi problémákkal kell szembenéznie. Többek között növeli több súlyos krónikus betegség, például magas vérnyomás, cukorbetegség, stroke, vagy különböző daganatos betegségek, kialakulásának kockázatát is.

Aggasztó adatok: a magyarok közel 60%-a küzdött az elhízással a testtömegindex alapján 2019-ben (A kép illusztráció) Forrás: Shutterstock

A túlsúlynak az egészség romlása mellett komoly gazdasági következményei is vannak, az OECD 2019-es jelentése szerint, a következő 30 évben az egészségügyi kiadások mintegy 8,4%-át az elhízás szövődményeinek kezelése fogja elvinni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.