Evészavara miatt családtagjai kitiltották a szivacsokat a házból. Még a fürdéshez és mosogatáshoz sem használhat szivacsokat a 44 éves walesi nő.

Claire Louise Owen 14 éves volt, amikor először előjött ez az igen furcsa sóvárgása, azután, hogy először menstruált. Eleinte igyekezett nagyon figyelmesen beosztani: napi néhány harapással - falattal - nagyjából egy hét alatt fogyasztott el egy egész szivacsot - írja a Daily Post.

Tizennégy vagy tizenöt éves lehettem, amikor egy gyógyszertárban dolgoztam. A szivacsokat ott kívántam meg, csak azért akartam venni, hogy megehessem. Magával ragad az, hogy a fogaimmal széttéphetem, szétszaggathatom. Az íze szörnyű, az állagát szeretem, és ha megrágtam, le is nyelem. Minél olcsóbb, annál jobb. Úgy vagyok vele, hogy ezzel egyúttal a fogaimat is megtisztítom. Ha pedig közvetlenül azelőtt eszek mondjuk egy kis csokit, teljesen átveszi az ízét, és akkor már sokkal jobb.

- mesélte a nő, aki egyébként kétgyermekes anyuka. Azt is elmondta, hogy terhességei alatt volt számára a legnehezebb megfékeznie furcsa vágyódását.

Furcsa sóvárgást okozó evészavara van a nőnek: szivacsokat eszikForrás: Northfoto/Kennedy News and Media

Hiába telt el már rengeteg idő, Claire a mai napig sóvárog a szivacsok után, ezért családja kénytelen volt kitiltani az összes-féle szivacsot a nő lakásából. 

A nő nagyon szégyelli betegségét. Ennek a típusú étkezési zavarnak a neve pica, és a megemészthetetlen tárgyak elfogyasztása iránti sóvárgást jelenti.