Furcsa sóvárgást okozó evészavara van ennek a nőnek: szivacsokat fogyaszt

betegség szivacs magazin evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Evészavara miatt családtagjai kitiltották a szivacsokat a házból. Még a fürdéshez és mosogatáshoz sem használhat szivacsokat a 44 éves walesi nő.

Claire Louise Owen 14 éves volt, amikor először előjött ez az igen furcsa sóvárgása, azután, hogy először menstruált. Eleinte igyekezett nagyon figyelmesen beosztani: napi néhány harapással - falattal - nagyjából egy hét alatt fogyasztott el egy egész szivacsot - írja a Daily Post.

- mesélte a nő, aki egyébként kétgyermekes anyuka. Azt is elmondta, hogy terhességei alatt volt számára a legnehezebb megfékeznie furcsa vágyódását.

Furcsa sóvárgást okozó evészavara van a nőnek: szivacsokat eszik Forrás: Northfoto/Kennedy News and Media

Hiába telt el már rengeteg idő, Claire a mai napig sóvárog a szivacsok után, ezért családja kénytelen volt kitiltani az összes-féle szivacsot a nő lakásából.

A nő nagyon szégyelli betegségét. Ennek a típusú étkezési zavarnak a neve pica, és a megemészthetetlen tárgyak elfogyasztása iránti sóvárgást jelenti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.