Kisbabája mellől, a kórházból üzent az embereknek Berki Mazsi.

Rengeteg embert tartott izgalomban Berki Mazsi és Berki Krisztián kislányának világra jötte. A pár a várandósság utolsó heteit végig dokumentálta, a szülést pedig élőben sugározták. A legfiatalabb Berki november 4-én látta meg a napvilágot és az Emma Katerina nevet kapta.

A szülés óta most először szólt követőihez Mazsi, aki megdöbbentő őszinteséggel beszélt a fájdalmairól, érzéseiről, és arról, miért döntött a császármetszés mellett.

Berki Mazsi beszámolt a szülési fájdalmakrólTV2

"Nem történt tágulás, volt felhelyezve egy ballonom, utána brutál fájásaim lettek, később Oxitocint is kaptam, egy idő után viszont elviselhetetlenné váltak a fájdalmaim. Erőt adott, hogy szoríthattam a férjem kezét, de végig arra gondoltam, hogy valamiért a Jóisten így akarja, és a kislányom nem természetes úton szeretne a világra jönni" - mesélte Mazsi a Teleporton, mi vezetett a döntéséhez.

Nem tudtam volna megcsinálni. Ha ez gyengeségnek számít, akkor gyenge voltam. Szükség volt arra, hogy döntést hozzak a gyermekem és a saját életemről.

"Egy dolgot szeretnék csak még mondani, hogy azok a nők, akik több órán keresztül vajúdnak, fájdalmaik vannak és ezek után képesek megszülni természetes úton a gyermeküket, azok nem hétköznapi hősök, azok az anyák az istenek."

Búcsúzóul Mazsi azoknak is üzent, akik most állnak a szülés küszöbén. A legfontosabb szerinte az, hogy ne essenek pánikba, ha a szülés nem úgy alakul, ahogy eltervezték, legyenek bátrak, merjenek dönteni, mert a saját és babájuk egészsége mindennél fontosabb.