"Elviselhetetlenné váltak a fájdalmaim" - Berki Mazsi őszintén vallott a császármetszésről

császármetszés szülés Berki Mazsi Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kisbabája mellől, a kórházból üzent az embereknek Berki Mazsi.

Rengeteg embert tartott izgalomban Berki Mazsi és Berki Krisztián kislányának világra jötte. A pár a várandósság utolsó heteit végig dokumentálta, a szülést pedig élőben sugározták. A legfiatalabb Berki november 4-én látta meg a napvilágot és az Emma Katerina nevet kapta.

A szülés óta most először szólt követőihez Mazsi, aki megdöbbentő őszinteséggel beszélt a fájdalmairól, érzéseiről, és arról, miért döntött a császármetszés mellett.

Berki Mazsi beszámolt a szülési fájdalmakról TV2

"Nem történt tágulás, volt felhelyezve egy ballonom, utána brutál fájásaim lettek, később Oxitocint is kaptam, egy idő után viszont elviselhetetlenné váltak a fájdalmaim. Erőt adott, hogy szoríthattam a férjem kezét, de végig arra gondoltam, hogy valamiért a Jóisten így akarja, és a kislányom nem természetes úton szeretne a világra jönni" - mesélte Mazsi a Teleporton, mi vezetett a döntéséhez.

Nem tudtam volna megcsinálni. Ha ez gyengeségnek számít, akkor gyenge voltam. Szükség volt arra, hogy döntést hozzak a gyermekem és a saját életemről.

"Egy dolgot szeretnék csak még mondani, hogy azok a nők, akik több órán keresztül vajúdnak, fájdalmaik vannak és ezek után képesek megszülni természetes úton a gyermeküket, azok nem hétköznapi hősök, azok az anyák az istenek."

Búcsúzóul Mazsi azoknak is üzent, akik most állnak a szülés küszöbén. A legfontosabb szerinte az, hogy ne essenek pánikba, ha a szülés nem úgy alakul, ahogy eltervezték, legyenek bátrak, merjenek dönteni, mert a saját és babájuk egészsége mindennél fontosabb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.