Könnyebben elkapod a koronavírust, ha ebben az emésztőszervi betegségben szenvedsz

Forrás: M1 - Híradó/YouTube -
genetika reflux koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Friss, ausztrál kutatások szerint azok a gének, amelyek a refluxra hajlamosítanak, jelentősen növelhetik a koronavírus megbetegedés veszélyét is. 

A QIMR Berghofer Orvostudományi Kutatóintézet tanulmánya szerint a reflux kialakulásáért felelős gének 15 százalékkal növelik a COVID-19 kialakulásának veszélyét. Hozzátették, esetükben a súlyosabb lefolyás is nagyobb számban fordul elő.

Forrás: M1 - Híradó/YouTube

A tanulmány egyik szerzője, Dr. Jue-Sheng Ong úgy véli, hogy a reflux és a COVID-19 között szoros kapcsolat áll fenn, ami azért is lehetséges, mert sok refluxos beteg szenved olyan kockázati tényezőek számító betegségben, mint a kóros elhízás, a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség.

Dr. Ong hozzátette: "nem tisztázott, hogy a COVID-19 okozta megbetegedés és az ezzel járó kórházi kezelés magasabb kockázata a GERD-nek vagy pedig azoknak az alkalmazott kezeléseknek köszönhető, amelyekben az érintettek részesülnek azután, hogy a reflux-betegség diagnózisát megkapják. Ennek tisztázásához további kutatások szükségesek" - idézi a tudóst a 7 News nyomán a Házipatika.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.