A műtét sem segíthet Milák Kristófon, betegségét nem lehet meggyógyítani

Forrás: AFP/Oli Scarff -
műtét Milák Kristóf asztma úszó egészség Milák Kristóf betegsége
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
November közepén sokkolta a sportszerető embereket a hír, miszerint az olimpiai és világbajnok úszó, Milák Kristóf második alkalommal is megfertőződött a koronavírussal. A sportolónak azonban nem csak ezzel a betegséggel kell megküzdenie.

A fiatal világcsúcstartó egy internetes műsornak adott interjút, amiben elárulta, hogy a koronavírus felerősítette gyerekkori asztmáját, ami miatt gyógyszert kell szednie. A tokiói olimpián is úgy nyert aranyérmet, hogy állítása szerint a tüdőkapacitása egy nem sportemberénél is gyengébb volt.

– mondta Milák, ám drasztikus kijelentéséről idő közben kiderült, hogy nem teljesen felel meg a valóságnak. Az asztma ugyanis krónikus, azaz gyógyíthatatlan betegség, így műteni sem lehet a tüdejét.

Forrás: AFP/Oli Scarff

– mondta a Borsnak Sós Csaba szövetségi kapitány.

Az asztma gyógyszeres kezeléssel kordában tartható és együtt lehet vele élni, az orvostudomány jelenlegi állása alapján azonban gyógyíthatatlan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.