Müller Cecília megrázó bejelentése: Ennyi gyerek fekszik jelenleg kórházban koronavírus miatt

Fotó: Koncz Márton - Origo -
vakcina gyermek Müller Cecília kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyéni védelmen túl a gyermekek oltása is hozzájárul ahhoz, hogy az egész család - köztük szüleik, nagyszüleik - védetté váljon, emelte ki az országos tisztifőorvos csütörtökön a kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Müller Cecília elmondta: "nagyon fontos mérföldkőhöz érkeztünk" azzal, hogy miután az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyta az 5-11 éves gyerekek oltását is a koronavírus ellen, Magyarországon is megkezdődött ezek beadásának folyamata.

Az országos tisztifőorvos hozzátette: az, hogy a gyermekeket kevésbé érinti a koronavírusos megbetegedés, igaz volt, főképp a járvány a kezdetén az eredeti, vuhani törzsnél. Később viszont a szakemberek azt látták, hogy a mutálódás következtében már a gyermekek korosztályát is egyre inkább érintette a fertőződés.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos elárulta, hogy jelenleg hány gyermek fekszik kórházban koronavírus miatt Fotó: Koncz Márton - Origo

Ezekben a napokban is mintegy 50-60 gyermeket ápolnak a magyarországi kórházakban koronavírus miatt

- ismertette a tisztifőorvos, megjegyezve: tehát nem nagy számban, de előfordul súlyos, akár szövődményes eset is.

Müller Cecília hangsúlyozta: a gyermekek védőoltása nemcsak őket, hanem családjukat - szüleiket, nagyszüleiket, dédnagyszüleiket -, közösségüket is megvédi. "

Ha az egész családi közösség védelmet élvez, akkor sokkal nagyobb biztonságban vagyunk, mint korábban voltunk"

- fogalmazott.

Beoltatta magát az ország legfiatalabb Youtubere: a 9 éves kisfiú elmondta, miért döntött a vakcina mellett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.