Árpa Attila durván kifakadt, miután édesanyja súlyos balesetet szenvedett: 65 percet kellett várniuk a mentőre

Fotó: Polyák Attila - Origo -
mentők Árpa Attila magyar egészségügy baleset édesanyja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Árpa Attila édesanyja tegnap súlyos balesetet szenvedett, elesett, beütötte a fejét. A színész-rendező azonnal értesítette a mentőket, akikre 65 percet kellett várniuk. 

Árpa Attila édesanyja tegnap csúnyán elesett, beütötte a fejét, ami az ütés következtében erősen vérezni kezdett. A színész-rendező azonnal hívta a mentőket, akik a telefonhívás után 65 perccel később érkeztek ki a helyszínre. Attila rettenetesen felháborodott a történtek miatt.

"Komolyan mondom, ennél még az is gyorsabb lett volna, ha lovaskocsival jönnek! Hiába hívtuk a 112-t, és mondtuk el a diszpécsernek, hogy vészhelyzet van, anyukám beütötte a fejét és rengeteg vért vesztett, mégis 65 percet kellett várni a mentőre.

Miután elvitték, telefonáltam a kórházba, mi a teendőm. Azt javasolták, a pizsamán kívül vigyek WC-papírt meg vizet... Döbbenet! Kiborultam" – mesélte döbbenten a Blikknek Árpa Attila.

Árpa Attila színész-rendező rettenetesen dühös és felháborodott posztot tett közzé a Facebook-oldalán, miután édesanyja súlyos balesetet szenvedett Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ügy kapcsán a lap felkereste Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét.

"A beteg állapota alapján legsürgősebb, életveszélyes esetekhez („P1-es prioritás") rendszerint igen gyorsan, a pillanatnyi mentőkapacitás függvényében akár néhány percen belül megérkezik a mentő. A jelzett esetben a hívást fogadó mentésirányító a rendelkezésére álló információk alapján nem állapított meg közvetlen életveszélyt, az esetet a vonatkozó protokollnak megfelelően P2-es prioritású feladatként kezelte. A könnyebb fejsérülést szenvedett sérültet stabil állapotban a területileg illetékes, ügyeletes kórházba szállítottuk" - nyilatkozta.

Árpa édesanyjánál szerencsére a CT-vizsgálat nem mutatott ki súlyos sérülést, azonban a fejsebét varrni kellett. A színész-rendező az ellátása után hazavitte magához.

"Nyilván nincs minden rendben... Sok vért veszített, de hazaengedték, most itt van velem és az egész karácsonyt is itt tölti, én pedig minden munkámat lemondtam, hogy mellette lehessek"

- jelentette ki.

Kórházból posztolt a magyar rádiós: pokoli fájdalmai voltak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.