Nem bírják tovább lelkileg az orvosok: Sorra halnak meg koronavírus-fertőzésben a fiatalok

Forrás: AFP/Daniel Mihailescu -
orvos lelkileg összetörtek az orvosok koronavírus nem bírják feldolgozni a tragédiát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan talán bele sem gondolnak abba, hogy az orvosokat mennyire megviseli lelkileg is mindaz, ami lassan két éve történik a világon. Nem lehet minden fertőzöttet megmenteni, és a tragédiák kikészítik az egészségügyi dolgozókat.

A túlórák, éjszakázások és a rengeteg beteg fizikailag terheli le az orvosokat, a halálos áldozatok pedig lelkileg viselik meg a frontvonalban harcolókat. Hazánkban is tombol a negyedik hullám, de vannak olyan országok, ahol sokkal rosszabb a helyzet. Az egyik legnagyobb liverpooli kórház orvosa őszintén mesélt nemrég a brit napilapnak, a Mirrornak.

Nehezen bírják az orvosok a sok tragédiát Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Az orvos azt is kifejtette, hogy mi az oka a fiatalok súlyos, sokszor halálos megbetegedéseinek.

"Ötből négy páciensünk, aki bekerül az intenzív osztályra, oltatlan. Aki nem kapott védőoltást, őt semmi nem védi meg a súlyos megbetegedéstől. Tudjuk, hogy az oltás adja a legbiztosabb védelmet. Mi látjuk, hogy mit okoz a Covid. A kezeink között halnak meg fiatal, életerős emberek, a halál közelében már mindenki megbánja, hogy nem kérte az oltást, ekkor már azonban késő. Aki még nem tette, vegye fel az oltást, mert már alig bírunk megbirkózni a sok halálesettel" – mondta megtörten az orvos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.