Szokatlan tünet jelezheti az omikront - Ha ezt tapasztalod, fordulj orvoshoz!

Forrás: Estrada Anton / Shutterstock -
koronavírus tünet omikron tünet koronavírus omikron étvágytalanság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt másfél év tapasztalatainak köszönhetően megtanultuk, hogy koronavírus-fertőzésre utal az ízlelés vagy a szaglás elvesztése, a magas lázzal és köhögéssel járó megbetegedés. A legújabb mutáció azonban szokatlan reakciót vált ki a szervezetből!

A tünetek ugyan személyenként változhatnak, mégis megfigyelhető számos azonosság. Ilyen a fáradékonyság, a torokfájdalom és a láz, azonban az omikron okozta fertőzésre utalhat egy olyan tünet is, amit eddig még nem kapcsoltak a koronavírushoz.

Ez az étvágytalanság.

Egy eddig szokatlan tünet is megjelent a koronavírus jelei között Forrás: Estrada Anton / Shutterstock

A brit ZOE Covid Symptom tanulmányában arról írnak, hogy megvizsgálták az elmúlt hónapok koronavírusos megbetegedéseit, a betegek által elmondott tüneteket. Míg a delta nagyon kis mértékben okozott étvágytalanságot, az omikron esetében jelentősen megnőtt az erről beszámolók száma.

Amennyiben a koronavírus-fertőzés több tünetét is tapasztaljuk, azaz lázasak vagyunk, köhögünk és nincs étvágyunk sem, azonnal forduljunk orvoshoz. Végeztessünk el antigén vagy PCR-tesztet, ha ugyanis pozitív eredményt kaptunk, el kell szigetelnünk magunkat másoktól – írja a napidoktor.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.