Különös oltási "mellékhatást" fedeztek fel: így befolyásolja a mentális problémákat a vakcina

Forrás: Shutterstock -
vakcina COVID-19 szorongás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dél-Kaliforniai Egyetem és a Rand Corp. közös tanulmánya szerint a koronavírus elleni vakcina a mentális egészségünket is befolyásolhatja: méghozzá jó irányba. 

A felmérés szerint a koronavírus elleni vakcinázottság 30 százalékkal csökkenti a szorongás és a depresszió tüneteit - írja a Portfolio. Hozzátették, nagyobb arányban csökkenti a fenti mentális tüneteket a vakcina azok körében, akik alacsonyabb iskolázottságúak, albérletben laknak, nem tudnak otthonról dolgozni, vagy gyereket nevelnek.

Forrás: Shutterstock

A statisztikai hivatal adatai szerint a megkérdezett amerikai felnőttek közel harmada jelentett depressziós és szorongásos tüneteket. A WHO adatai szerint a depresszió és szorongás éves szinten ezermilliárd dollárnyi kiesést jelenthet a világgazdaságnak.

Ha úgy érzed, bajban vagy, kérj segítséget! A mentális betegségekről ITT írtunk.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.