Csollány Szilveszter Berki Krisztián olimpikon műtüdő (ECMO) koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tudni, még mindig élet és halál között van a műtüdőn kezelt Csollány Szilveszter. A tornász változatlanul az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán fekszik: egy ország reménykedik a gyógyulásában. A tornaszövetség sportigazgatója Berki Krisztián is imádkozik érte.   

Berki Krisztián a Borsnak elmondta, hogy Szilveszter állapotáról hivatalosan nem nyilatkozhat senki addig, ameddig a család erre nem ad felhatalmazást. Hozzátette:

"Most, naponta gondolok rá, imádkozunk érte, hogy legyen ereje a végső győzelemhez."

Lenyűgözően versenyzett az olimpián, akkoriban az ország egyik legnépszerűbb sportolója volt Csollány Szilveszter Forrás: AFP/Damien Meyer

Korábban egy - a betegségen és a műtüdő kezelésen átesett nővér beszélt Csollány gyógyulási esélyeiről. "Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport" - nyilatkozta többek között.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.