A Fradi legendája, Szepessy László november óta kórházban van. Sajnos a rák, amivel tavaly márciusban megküzdött, újra megtámadta.

Szepessy László, vagy ahogy sokan hívják, a Ló jelenleg élete meccsét vívja a rákkal. A 72 éves egykori labdarúgó és edző november óta újra kórházban van, és a Blikk  információi szerint kritikus az állapota.

"Karácsony másnapján beszéltem legutóbb Szepivel. Fáradt volt a hangja, de folyamatosan azt emlegette, hogy meggyógyul. Hinni akart benne, de tudom, hogy mennyire megviselte lelkileg is a betegség kiújulása. Mindig csodáltam az erejét, rendkívül pozitív ember, akivel jó beszélgetni, akit jó barátomnak tudni. Néhány nappal a kórházba kerülése előtt lelkesen mondta nekem, hogy edzősködni akar, mert a futball az élete. Karácsony óta hiába hívom, vagy írok neki, már nem jön válasz"

– mondta aggódva Békeffy Gábor, az Európa-szerte tehetségekkel foglalkozó futballmenedzser.

A legendának hat fia és egy lánya van, ők most mindannyian azért imádkoznak, hogy édesapjuk felépüljön. Még márciusban diagnosztizáltak Szepinél végbélrákot, akkor túlesett egy életmentő műtéten, és ezt nyilatkozta:

Azt hittem, én vagyok a vasember, de szerdán a diagnózis után megrémültem. Az orvosok kijelentették, megműtenek vagy game over

Akkor egy több mint tízcentis szakaszt távolítottak el a végbeléből, és novemberig úgy tűnt, a mentőakció sikeresnek bizonyult. Reméljük, a futball-legenda ezúttal is sikeresen győzi le a gyilkos kórt.

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap / Ady Géza