Náthás lett a 43 éves édesanya, majd közel 20 év emléke törlődött ki a fejéből

agyhártyagyulladás kóma emlékezetkiesés nátha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 43 éves Claire Muffett-Reece tavaly kapott el egy egyszerű náthát a fiától. Először nem igazán foglalkozott vele, majd két héttel később furcsán érezte magát este lefekvés előtt, reggel a férje már nem tudta felébreszteni. A nőt beszállították a helyi kórházba, ahol már epilepsziás rohamai is voltak, majd kiderült, hogy agyhártyagyulladás alakult ki nála.

A 43 éves brit nő összesen 16 napig volt kómában és amikor magához tért, szépen lassan ráeszmélt, hogy az elmúlt húsz évvel kapcsolatban szinte minden emléke eltűnt.

"Nem emlékszem arra, hogy megkérte a férjem a kezemet, hogy megházasodtam volna, nem emlékszem a terhességeimre, arra, hogy szültem, kiestek a barátokkal töltött nyaralások és minden hasonló. Minden nagyjából eltűnt"

- mondta Claire, aki történetét az agyhártyagyulladás nemzetközi napja alkalmából osztotta meg a Steph's Packed Lunch című televíziós műsorban.

Forrás: Shutterstock

Az édesanya mindenkit arra kér: tanuljon az ő hibájából, hogy időben felismerjék az életveszélyes betegség tüneteit - írja a LADbible.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.