A mindössze 13 éves fiú kóros túlsúlytól szenvedett, és emiatt a szíve sem működött megfelelően.

Balog Adrián még 2015-ben veszítette életét, ám a halottkém vizsgálata csak most hozott eredményt. A szakértő egy tanulmányt is készített az esetből, amely szerint a gyermekek túlzott táplálása, és az ebből fakadó kóros elhízás ugyanolyan jele lehet a bántalmazásnak, mint az éheztetés.

A túlzott táplálás is lehet a gyermekbántalmazás egy fajtája (Illusztráció)Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Markus Scholz

A neve alapján vélhetően magyar származású fiú hét évvel ezelőtt egy manchesteri kórházban halt meg. A fiú hároméves kora óta túlsúlyos volt, és ez olyan szív- és érrendszeri betegséget okozott nála, hogy a szíve nem volt képes megfelelően pumpálni a vért a testében. Szívátültetésre lett volna szüksége, azonban a túlsúlya miatt nem vállalták a műtétet.

Nem sokkal a halála előtt átszállították a Newcastle-ben található kórházba, hátha ott tudnak rajta segíteni. Az orvosok azonban nem vállalták a beavatkozást és Adriánt visszaszállították Manchesterbe. 15 nappal később életét vesztette – írja a brit Metro cikke alapján a Bors.