Brooklyn-Mai, miután megette a kinder tojást borzasztóan rossz állapotba került. Kiderült, hogy szalmonellával fertőzött Kinder terméket fogyasztott. 

A kislány édesanyja, Charlotte Wingfield számolt be a borzalomról: nagyon megijedt, amikor az óvodából hazamenet egyre rosszabbul érezte magát a kislánya. Először azt hitte, hogy valamilyen vírus támadta meg a szervezetét, de később kiderült, hogy a szalmonellával fertőzött Kinder csoki állt a panaszok hátterében.

"Miután elhoztam az óvodából, nagyon rosszul volt. A nap 24 órájából 21-et végigaludt, és 39 fokos lázat mértem nála. Beszéltem az orvossal, kezdetben azt hittük, valamilyen vírusfertőzést kapott el. Aztán bebizonyosodott, hogy a Kinder tojás miatt betegedett meg"-magyarázta az édesanya a Daily Starnak.

"Az én izgága, mindig vidám és élettel teli kislányom teljesen ellentéte lett önmagának, mintha ott se lett volna, a szeme pedig már nem csillogott tovább. Megszakadt a szívem érte. Szívszorító volt látni, hogy mit él át."

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a Ferrero cég felhívta rá a figyelmet, hogy bizonyos termékeik szalmonellával fertőzöttek lehetnek. Magyarországra is került a problémás termékekből, de idehaza eddig egyetlen ezzel összefüggésbe hozott megbetegedést sem igazoltak. A Ferrero Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása alapján hazánkban eddig az alábbi azonosító adatokkal rendelkező termékek érintettek a visszahívásban:

  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g