A halál visszafordítható - döbbenetes tanulmányt tettek közzé ismert tudósok

Forrás: Primo P.S. -
halál túlvilág elmúlás tanulmány halálközeli élmény visszafordítható a halál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvostudomány és az életmentő eszközök fejlődésével egyre több embert sikerül visszahozni a halálból. Azok, akik megjárták a túloldalt, szinte kivétel nélkül meghökkentő érzésekről és élményekről számolnak be. Ezeket azonban sokan pusztán hallucinációnak tartják.

Egy frissen megjelent tanulmány megvizsgálta ezeket az élményeket és a kutatók megdöbbentő felfedezésre jutottak. A fő konklúzió, hogy a halálközeli élmény nem tekinthető hallucinációnak, ugyanis nem hasonlítanak például a pszichedelikus drogok által előidézett illúziókhoz, képzelgésekhez sem.

„Ehelyett egy sajátos narratív ívet követnek, amely magába foglalja a testtől való elszakadás érzését, a tudatállapot fokozódását, valamint a halál felismerését; utazást egy adott helyre; az eddigi élet részletes áttekintését, értékelését, minden, másokkal szembeni cselekedet, szándék és gondolat kritikai elemzését; a szokatlan otthonérzést és a visszatérést az életbe" – idézi a szakszöveget az Origo.

Forrás: Primo P.S.

A portál meginterjúvolta a publikáció vezető szerzőjét, Sam Parniát is, aki elmondta, hogy:

A tudósok úgy látják: a most összegzett bizonyítékok azt sugallják, hogy sem a fiziológiai, sem a kognitív folyamatok nem állnak le a halállal. Számos kutató viszont markánsan ellentétes álláspontot képvisel. Februárban egy neves szaktekintély például hosszan elemezte, miért nem létezik a túlvilág, és miért képtelenség a halál utáni élet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.