Életmentő csodaágy: három covidos kismama is felébredt a kómából

Forrás: Fekete Rajmund -
szegedi klinika csodaágy kóma felébredt koronavírus kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mesébe illő módon menekült meg a haláltól több kismama is a szegedi klinikán.

A koronavírus-járvány rengeteg áldozatot szedett az elmúlt két év során. A súlyos betegek egy jelentős részét lélegeztetőgépre kellett kötniük az orvosoknak, de sajnos sokan voltak, akik már nem ébredtek fel a mesterséges kómából. A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban azonban három covidos kismama életét is sikerült megmenteni a műtüdős kezeléssel.

Forrás: Fekete Rajmund

Mindhárom esetben szükség volt a császármetszésre, ugyanis csak ezután kezdhették meg az orvosok a súlyos covid-fertőzésben szenvedő kismamák kezelését. Az egyik páciens 106 napot töltött benn a klinikán, mire hazatérhetett férjéhez. Az anyuka életét a hősiesen küzdő orvosok és ápolók mentették meg, de a hölgy beszámolója szerint más is lehetett a háttérben.

A kismamát ugyanis abba a csodaágyba fektették, ahol előtte már két másik covidos kismama is meggyógyult és felébredt a kómából – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.