Közeledik a nyár, és vele a salátaszezon. Élénk színek, finom ízek, rengeteg egészséges alapanyag. Azt gonduljuk, hogy a salátát csak azok fogyasztják, akik fogyni szeretnének, de ez nem így van. Olyan sokféle különleges étellel lehet párosítani, hogy biztosan te is megtalálod a kedvencedet!
Avokádós - áfonyás saláta mozzarellával megbolondítvaFriss, könnyed nyári étel. Mindössze 15 perc kell az elkészítéséhez, és nagyon sok hasznos tápanyagot tartalmaz.
- 32 ml fehér balzsamecet
- só és bors, ízlés szerint
- 10 g mustár
- 40 ml olivaolaj
- 8 db retek
- 1 db lilahagyma
- 1 db avokádó
- 125 g mozzarella
- 20 g dió
- 100 g vegyes saláta
- 125 g áfonya

Elkészítés (kb.15 perc):
- Először készítsük el az öntetet. Keverjük össze a balzsamecetet, a sót, a borsot, a mustárt és az olivaolajat.
- A retket mossuk meg és vágjuk le a szárát, majd szeleteljük vékonyra.
- Vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk csíkokra.
- Daraboljuk fel a mozzarellát és aprítsuk össze a diót.
- Locsoljuk meg az öntettel és szórjuk rá az áfonyát!
Avokádós-kecskesajtos salátaEbből az ínycsiklandó ételből elég egy kisebb adag is, garatáltan jól laksz majd vele. A kecskesajt és az öntet találkozása adja azt a páratlan ízt, ami miatt a kedvenceddé válhat ez a remek fogás.
- 110 g szűzpecsenye
- 100 g rukkola
- 1 db avokádó
- fél citrom
- 50 ml majonéz
- 40 ml olivaolaj
- 15 g tejszín
- 110 g lágy kecskesajt
- 50 g dió

Elkészítés (kb. 18 perc alatt kész):
- Sózzuk, borsozzuk a húst, majd süssük kb. 10 percig egy serpenyőben.
- Mossuk meg a rukkolát, vágjuk félbe az avokádót, távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
- A majonézt, a citrom levét, a tejszínt és az olívaolajat keverjük össze.
- A megsült húst vágjuk fel kisebb csíkokra.
- Egy tálba tegyük bele a rukkolát, az avokádószeleteket és a húsdarabokat.
- Daraboljuk fel a kecskesajtot, aprítsuk fel a diót és szórjuk a salátára.
- Végezetül locsoljuk az öntetet a salátára és már tálalhatjuk is.
Mangós-ananászos salsával töltött salátatekercsAz édes ananász és mangó találkozása a chilivel igazi ízélményt nyújt. A mangó béta-karotint tartalmaz, ami elengedhetetlen a szem, a bőr, a haj és az immunrendszer számára.
- fél ananász
- 1 db mangó
- fél hagyma
- 3 db paradicsom
- friss koriander, ízlés szerint
- friss menta, ízlés szerint
- 1 db zöldcitrom
- só és bors, ízlés szerint
- tört chilipaprika, ízlés szerint
- 160 g salátalevél

Elkészítés:
- Hámozzuk meg, majd daraboljuk apróra az ananászt és a mangót.
- Mossuk meg, majd kockázzuk fel a paradicsomot.
- Pucoljuk meg, majd aprítsuk fel a hagymát.
- Aprítsuk fel a mentát és a koriandert.
- Facsarjuk ki a zöldcitrom levét.
- A salátalevél kivételével öntsünk minden hozzávalót egy tálba és keverjük jól össze.
- Töltsük meg salsával a salátaleveleket, és már tálalhatjuk is.
Kuszkuszsaláta rákkal és fetával
Remek fogás, ha egy nyári este átjönnek a barátok és épp nincs otthon semmi vendégváró falat. A haverjaidnak biztos leesik az álla, hogy milyen finom salátát dobtál össze.
Hozzávalók (4fő):
- 250 ml zöldségleves
- 200 g kuszkusz
- 240 g paradicsom
- 150 g uborka
- 5 g menta
- 2 db fokhagymagerezd
- 45 ml citromlé
- 15 ml olivaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 20 g fenyőmag
- 200 g tisztított rák
- 100 g feta

Elkészítés:
- Forraljuk fel a zöldséglevest és tegyük bele a kuszkuszt. Az edényt vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk a kuszkuszt kb 5 percig ázni.
- A paradicsomot és az uborkát vágjuk apró darabokra. Aprítsuk össze a mentát, a fokhagymát pedig vágjuk darabokra.
- Az olívaolaj felét és a citrom levét keverjük össze egy tálba.
- A maradik olívaolajat melegítsük fel egy serpenyőbe, tegyük bele a fokhagymát és a fenyőmagot.
- Amikor a fenyőmagok elkezdenek pirulni, adjuk hozzá a rákokat és süssük még 3 percig.
- Végezetül keverjünk össze minden hozzávalót egy nagy tálban, a fetát pedig morzsoljuk a tetejére.
Jó étvágyat kívánunk!