Minden csillagjegynek vannak gyenge pontjai az egészség terén is. Bár ez nem jelenti azt, hogy bizonyos betegségeknek meg kell jelenniük az életedben, azért ajánlott odafigyelned ezekre.

KosSzámodra a fej és az azon található szervek (orr, orrmelléküregek, arcbőr) azok, amik érintve vannak. A Kosok arcán gyakran vannak hegek, mert mindig a falba akarják verni a fejüket. Ez zúzódásokat hagy maga után. A Kosra jellemző a gyulladás, a hirtelen fellépő láz, az epekő kólika, a tályogok, a vérzés, a hőhullámok és a görcsök. A Kosok gyakran szenvednek fejfájástól, arcüreggyulladástól. Sokszor idegesek, mert semmi sem mozog elég gyorsan. Gyakran küzdenek alvászavarral. Mivel sokféle extrém sportot űznek, hajlamosak a sérülésekre is.

 

BikaAsztromedicinális szempontból a Bikák hajlamosak a vérrel kapcsolatos betegségekre. Számukra a torok, a nyak, a mandulák, a garat, a hangszálak, a gége és a hasnyálmirigy az érintett szervek, amelyre figyelniük érdemes. A cukorfogyasztáshoz köthető betegségek, mint a súlygyarapodás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a vérzsírszint emelkedése a Bikához tartoznak, de nem kell megijedniük, hiszen a betegség önmérséklettel elkerülhető! Fogyasszon kevesebb cukrot! Emésztési problémák is előfordulhatnak, különösen akkor, ha a Bika túlságosan beleveti magát a kulináris örömökbe.

 

IkrekAz Ikrek gyenge pontjai: a hörgő-tüdő rendszer, a karok és a kezek, a légzés, az oxigén- és szén-dioxid csere. Ebből a következő betegségek származhatnak: hörghurut, mellhártya- és tüdőgyulladás, allergiás komponensekkel járó asztma, hörgőtérből eredő rekedtség, fertőző betegségek, túlnyomórészt a hörgőkben. Az Ikrek nagyon érzékeny idegzetűek, és sok allergiás is van közöttük. Az Ikrek depressziósak is lehetnek. A bipoláris depresszió, amelyben a mánia és a súlyos depresszió felváltva fordul elő, az Ikrek jegyhez rendelhető.

Forrás: Shutterstock

RákCsillagászati szempontból a Rák magában foglalja a női emlőt, a nyirokrendszert, a gyomrot, a lágy agyhártya egyes részeit, a petefészket, a heréket és részben a nyálkahártyát. A rákos megbetegedések leggyakoribb betegségei ebben az összefüggésben figyelhetők meg. A zodiákus egyetlen más jele sem reagál olyan intenzíven a stresszre, a csalódottságra és a megerőltetésre, mint a Rákok.

A női emlő érzékenysége, a ciszták, a keményedés, a nyirokfolyadék raktározása és a menstruáció előtti panaszok szintén jellemzőek rájuk. Általában a meleg borogatás nagyon hatásos a Rákoknál. A meleg és a nyirkos  borogatás segít a kellemetlen érzések és a simaizom enyhe görcsei esetén, de a gyulladásoknál nem. A Rákok jól reagálnak az ágy melegére és a pihenésre; így gyógyulnak a leggyorsabban.

 

Oroszlán
A szív az a szerv, amely asztroorvosi szempontból az Oroszlánhoz kapcsolódik. A sértések a szívig jutnak, így ők majdnem meghalnak a megtört szívtől.  Legyen szó szívszűkületről, angina pectorisról, szívritmuszavarról vagy a szív elégtelen oxigénellátásáról: mindez jellemző erre a csillagjegyre. Gyakran hátproblémákkal reagálnak a sorscsapásokra, kudarcokra vagy csalódásokra.

 Betegség, öregség, hanyatlás és halál – ezek mind nehéz témák az Oroszlánok számára. Ugyanakkor serkenti őket, hogy mindent megtegyenek a saját jólétük érdekében. A súlyos betegségeket azonban figyelmen kívül hagyják, és gyakran nem vesznek tudomást a szervezet figyelmeztető jelzéseiről sem. Vannak Oroszlán-energiájú emberek, akik hirtelen összeomlanak, bár a legjobb egészségi állapotúnak tűnnek. Azonban egy szívinfarktus nem véletlenül történik, mindig vannak előtte olyan jelzések, amiket figyelmen kívül hagynak. Az Oroszlán sorsa nem elkerülhetetlen: időnként ellenőriztetnie kell a vérnyomását. A szervezet hálás egy kis odafigyelésért, és ez nem csak a wellness- vagy sportközpontot jelenti.

 

SzűzCsillagászatilag a has a Szűz területe, amely magában foglalja a vékonybelet, amely a feldolgozást jelenti, és a vastagbelet, amely a leválás és az elengedés metaforája. A belek, amelyek nagyon érzékenyek a Szűzeknél, sokkal többet tesznek, mint azt általában feltételezik. Ez az a szervmező, amely a legerősebb pszichológiai kapcsolattal rendelkezik, és saját, az úgynevezett hasi aggyal. Az immunrendszer nem működik ép belek nélkül, betegségük esetén a vitaminok és tápanyagok feldolgozása is hiányossá válik.

 Az emberek a nyugati világban elidegenedtek a gyomruktól, emiatt gyakran feszültek, behúzzák a gyomrukat, ahelyett, hogy teret adnának neki. Az ázsiaiak viszont jobban odafigyelnek erre a területre. A Hara, egy terápiás gyakorlat a japán kultúrából hozzáférést biztosít a has mélyén rejlő erőhöz. 

A Szűzek gyakran szenvednek polipoktól, divertikuláktól (a vastagbél kitüremkedései), krónikus gyulladásos bélbetegségektől, irritábilis bél szindrómától, székrekedéstől vagy hasmenéstől. Egy jó diéta sokat segít, de nem minden. Reumás panaszok is jelentkezhetnek a Szűzeknél; enzimzavarok fordulhatnak elő a hasnyálmirigyben, valamint a vékonybélben. A gyógyszeres kezelésre vagy az oltásra adott túlzott reakció is gyakran megfigyelhető.