daganatos megbetegedés veszély Skittles édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy a Skittles emberi fogyasztásra alkalmatlan, daganatos megbetegedést, szervi károsodást, gyulladást, és egyéb egészségügyi hatásokat okozó kémiai vegyületet, titán-dioxidot tartalmaz.

A Skittles-ben megtalálható

titán-dioxidot festékekben, ragasztókban, naptejben, nyomdafestékekben, illetve műanyagokban és tetőfedő anyagokban is használnak.

A népszerű savanyú cukorkát gyártó cég ellen polgári per indult, miután elkötelezte magát a titán-dioxid kivonása mellett, azonban a termékéből nem tüntették el ezt a veszélyes anyagot. Azzal magyarázták, hogy a mesterséges színek nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

Mivel a Skittles Magyarország legtöbb boltjában is megtalálható, fontos, hogy minél több emberhez eljut az információ, hogy ez a termék komoly veszélyt jelent az egészségünkre, és ha nem vigyázunk, akár rákot is okozhat - írja a promotions.hu.

Frissítés - 2022.08.04.

A Mars közleménye: "Termékeink biztonsága elsődleges számunkra. A fogyasztóink igényeire és elvárásaira reagálva a Mars Wrigley 2020-ban befejezte a titán-dioxid kivonását az európai portfóliójához tartozó termékekből."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.