Kiderült, hogy a Skittles emberi fogyasztásra alkalmatlan, daganatos megbetegedést, szervi károsodást, gyulladást, és egyéb egészségügyi hatásokat okozó kémiai vegyületet, titán-dioxidot tartalmaz.

 A Skittles-ben megtalálható titán-dioxidot festékekben, ragasztókban, naptejben, nyomdafestékekben, illetve műanyagokban és tetőfedő anyagokban is használnak.

 A népszerű savanyú cukorkát gyártó cég ellen polgári per indult, miután elkötelezte magát a titán-dioxid kivonása mellett, azonban a termékéből nem tüntették el ezt a veszélyes anyagot. Azzal magyarázták, hogy a mesterséges színek nem jelentenek veszélyt az emberi egészségre.

Mivel a Skittles Magyarország legtöbb boltjában is megtalálható, fontos, hogy minél több emberhez eljut az információ, hogy ez a termék komoly veszélyt jelent az egészségünkre, és ha nem vigyázunk, akár rákot is okozhat - írja a promotions.hu.

Frissítés - 2022.08.04.

A Mars közleménye: "Termékeink biztonsága elsődleges számunkra. A fogyasztóink igényeire és elvárásaira reagálva a Mars Wrigley 2020-ban befejezte a titán-dioxid kivonását az európai portfóliójához tartozó termékekből."