Aggasztó tendencia: Rusvai Miklós is megszólalt a koronavírus terjedéséről

fotó: Talán Csaba -
koronavírus terjedése covid Rusvai Miklós Nyár majomhimlő koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idén év elején még abban reménykedhettünk, hogy az ötödik hullámmal vége a koronavírus-járványnak és egyszerű náthává szelídül a betegség. Az elmúlt napokban azonban sorban érkeznek a friss hírek, hogy egyre több beteget regisztrálnak, és több kórházban már elrendelték a látogatási tilalmat.

Miközben sokan aggódva figyelik, hogyan alakul a majomhimlő-járvány, nem szabad megfeledkeznünk a koronavírusról sem, mely ismét megmutatja, hogy még mindig fertőzőképes. Hazánkban is nőnek az esetszámok, és szerte a világon megjelentek az omikron újabb variánsai.

fotó: Talán Csaba

– idézte a Blikk Rusvai Miklós virológus szavait, aki az ATV Híradónak nyilatkozott. A szakember szerint felfelé ívelő szakaszban vagyunk, tehát megint elkezdődött valami, de nem merné megjósolni, hogy milyen súlyos járványhullám várhat ránk a következő hónapokban.

Rusvai elmondta a véleményét a majomhimlőről is, amelyből szerinte nem lesz világjárvány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.