A héten tetőzhet a koronavírus nyári hulláma hazánkban

Forrás: YouTube -
nyári hullám maszkhasználat hatodik hullám covid oltás Rusvai Miklós Magyarország negyedik oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ számos helyén, köztük Magyarországon is nő a koronavírussal fertőzöttek száma. Miközben tavaly nyáron szinte megszűnt a covid, most mégis egyre több a beteg. A neves szakértő elárulta, minek köszönhető a mostani hullám és mire számíthatunk a közeljövőben.

Jelenleg az omikron és variánsai okozzák a legtöbb megbetegedést, azonban bizakodásra adhat okoz, hogy ez a variáns a korábbiakhoz képest csak kis mértékben mutálódik. Rusvai Miklós szerint ennek az az oka, hogy a szervezetünk a harmadik évben már kezd hozzászokni a koronavírushoz, köszönhetően a megbetegedéseknek és az oltásoknak.

A koronavírus nyári hulláma felívelő szakaszban van, azonban a szakértő jóslata szerint július utolsó hetében tetőzhet a járvány. Rusvai úgy véli, ez még nem a hatodik hullám volt, inkább csak egy "hullámocska", amely a lazításoknak is köszönhető.

Forrás: YouTube

– mondta a Blikk kérdésére a vírusszakértő, aki szerint ősszel már várhatóak szigorítások, de közel sem lesznek olyan mértékűek, mint korábban. A maszkhasználat viszont fontos lenne, nemcsak a kórházakban, hanem a tömegközlekedési eszközökön is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.