"Nőgyógyászati daganattal műtöttek" - erről vallott a magyar olimpikon

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
nőgyógyász mióma daganat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nőgyógyászati daganattal műtötték Burián Katalin Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszót.

Miómát találtak a magyar olimpikonnál, Burián Katalinnál. Az úszónő közösségi oldalán osztotta meg a műtéttel kapcsolatos tapasztalatait, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

"Most van egy éve hogy nőgyógyászati daganattal műtöttek. Az olimpia előtt 2 hónappal találtak nálam egy miómát. Ez az egyik leggyakoribb nőgyógyászati daganat-típus (általában jó indulatú). Nekem nagyon kevés idő alatt nőtt meg nagyon nagyra (ez ritka) ezért muszáj volt kivenni. Hetekig szorongtam a műtét miatt, mert az orvosaim azt mondták, hogy nehéz lesz kivenni, mert rossz helyen van, nehéz hozzáférni, és lehet, hogy a hagyományos laparoszkópia helyett fel kell vágni az egész hasam... de attól jobban tartottam, hogy mi van, ha lesz valami komplikáció és nem lehet majd gyerekem... mégiscsak ott turkálnak.... De szerencsére a legjobb kezekben voltam" - írta a bejegyzésében. A műtét sikerült, nem adódott komplikáció, a daganat pedig jóindulatú volt.

Burián Katalin megosztotta műtéte történetét Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Kiderült, a szövet fele el volt halva, ami súlyos, maradandó károkat okozhatott volna, ha nem műtenek meg időben. Szerencsére azóta minden rendben van, hála a kiváló orvosaimnak" - tette hozzá. A rehabilitáció azonban már sokkal nehezebb volt.

"Sok türelem kellett ehhez az időszakhoz. De a lényeg az volt, hogy a lehető legjobban regenerálódjanak a testem megbolygatott részei. Lassú folyamat volt. Sok kritikát is kaptam, hogy az utóbbi éveimhez képest az idei nem volt sikeres, én meg örülök, hogy ennyit ki tudtam belőle hozni, mert rengeteg munkám volt benne. Szomorúan hangzik, de NAGYON hálás vagyok a sorsnak, hogy végig tudtam csinálni az olimpiát és csak utána kellett ezen keresztülmennem. Nagyon fontos, hogy a korai diagnózis megállapításával megelőzhető a nagyobb baj" - írta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.