Sokkoló vallomás: "Nyolc hónapon belül mellrákot diagnosztizáltak nálam, a nővéremnél és nagynénémnél"

Forrás: Barbara-Ann Mackay / SWNS/© Barbara-Ann Mackay / SWNS/Barbara-Ann Mackay / Swns -
mellrák esemény nagynéni Walk the Walk testvérek
Nyolc hónapon belül a két nővér és a nagynénjük is borzalmas hírt kapott: mellrákot diagnosztizáltak náluk. 

Barbara-Ann Mackay és családja brutálisan nehéz időszakot tudhatnak maguk mögött. A kétgyermekes édesanyánál 2018 augusztusában diagnosztizáltak mellrákot, majd nyolc hónapon belül kiderült, hogy Barbara nővére és nagynénje is ugyanezzel a gyilkos kórral küzd.

Barbarát először 2015-ben vizsgáltak meg egy csomót a bal mellében, de azt mondták neki, hogy semmi komoly, csak elzáródott a tejcsatorna. Három évvel később, mikor kiderült, a nagynénje, Audrey rákos, úgy döntött, újra megnézeti a csomót a mellében, néhány héttel később kiderült, hogy a csomó egy rosszindulatú daganat. Mindössze három hónappal később nővére, Sarah-Jane is talált egy csomót talált a bal mellében, végül 2018 novemberében nála is mellrákot diagnosztizáltak.

Forrás: Barbara-Ann Mackay / SWNS/© Barbara-Ann Mackay / SWNS/Barbara-Ann Mackay / Swns

Bár a három nő eltérő kezelést kapott, mindvégig ott voltak egymásnak, támogatták egymást.

"Sokkal nehezebb lett volna egyedül végigcsinálni"

- magyarázta Barbara.

Öt évvel a diagnózis után az idei Edinburgh MoonWalk nevű eseményen vesz részt szeptember 9-én amelynek keretein belül a Walk the Walk mellrák jótékonysági szervezet számára gyűjtenek pénzt.

Forrás: Barbara-Ann Mackay / SWNS/© Barbara-Ann Mackay / SWNS/Barbara-Ann Mackay / Swns

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.