Nagyon nem mindegy, hogy milyen színű a vizeletünk - A táplálkozási szakértő elmondja, miért

probléma folyadékbevitel vizelet elszíneződés
Az emberek vizelete különböző színű lehet: az egészen áttetszőtől a sötét sárgáig terjedhet. A vizelet színének módosulása több dolgot is jelezhet, így érdemes odafigyelni ezekre a változásokra.

A vizelet szine mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy milyen gyakran látogatjuk meg a mosdót. Ali Cullen táplálkozási szakértő kiemelten felhívja a figyelmet a hidratálásra.

A szakember cáfolta azt a tévhitet, miszerint ha keveset iszunk, akkor kevés alkalommal kell mosdóba járnunk.

"Akkor is előfordulhat, hogy sokat kell pisilnünk, ha nem iszunk elegendő folyadékot. Ennek hátterében az áll, hogy a vizelet túl tömény, ezért irritálja a hólyag nyálkahártyáját" - magyarázza Cullen.

A vizelet szinét sok minden befolyásolja, legfőképpen az, hogy mennyi vizet iszunk. Az egészséges vizelet általában világossárga színű. Ha nagyon tiszta a vizelet, az annak a jele, hogy sokat iszunk és hidratáltak vagyunk. A sötétebb színű vizelet általában arra utal, hogy nem iszunk elég vizet, de jelezhet epevezeték problémát vagy májbetegséget.

A zavaros és büdös vizelet általában hólyagfertőzés, például a hólyaghurut tünete - írja az Express.

Megszólalt a szakember: nem mindegy, hogy milyen színű a vizeletünk Forrás: Shutterstock

A vizelet elszíneződését, szagának megváltozását ételek is okozhatják. Az erősen piros ételek, mint például a cékla a székletet és a vizeletet is pirosra festhetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.