Kiderült, miért fekszenek és kelnek korán az idősebb emberek

Forrás: Shutterstock -
agy öregedés lefekvés felkelés szem
Amikor az ember fiatal, gyakran a legszívesebben még délben is az ágyban heverészne, ahogy azonban idősödünk, az erre való igényünk csökken, 50 év felett pedig már sokkal kevesebb az alvásigényünk és gyakran romlik az alvásminőségünk is. 

Legyünk bárhány évesek, egy felnőtt számára körülbelül 7 óra az, amit alvással kellene tölteni ahhoz, hogy egészségesek maradjunk. Azonban ahogy idősödünk, ez nem mindig sikerül, és nem csupán azért, mert nincs rá időnk, hanem mert rosszabbul alszunk mint korábban.

Az alvásszakértők szerint javíthat az alvásminőségen, ha rendszert viszünk az életünkbe és igyekszünk körülbelül ugyanakkor ágyba bújni. A felmérések szerint az emberek éjszakai alvásmennyisége 10 évenként 30 perccel csökken, ráadásul a kor előrahaladtával korábban fekszünk, ezáltal korábban is kelünk, aminek több oka is lehet.

Minél idősebbek vagyunk, annál korábban fekszünk és kelünk Forrás: Shutterstock

Az agy öregedésének következtében az idősebbek hamarabb elfáradnak este és reggel korábban fel is ébrednek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.