Rákkeltő lehet az iPhone 12: betiltották az értékesítését Franciaországban

Forrás: independent.ie -
sugárzás iPhone 12 rákkeltő hatás Franciaország
Az Apple-nek le kell állítania az iPhone 12 készülék értékesítését Franciaországban, a készülékeknél küszöbérték feletti sugárzási szintet mértek.

A hír Jean-Noel Barrot gazdaságért felelős miniszterhelyettes közölte egy interjúban. Elmondta, hogy a vizsgálat szerint a modell fajlagos abszorpciós rátája (SAR) magasabb a törvényileg megengedettnél, de a probléma orvosolható lenne egy szoftverfrissítéssel. Amennyiben ezt a vállalat nem teszi meg, a francia kormány kész elrendelni az összes forgalomban lévő iPhone 12 visszahívását - írja a Reuters. Barrot két hetet adott az Apple-nek, hogy válaszoljanak. Hangsúlyozta, a szabályok a digitális nagyvállaltokra is vonatkoznak.

Betiltották az iPhone 12 értékesítését Franciaországban Forrás: independent.ie

A fajlagos abszorpciós ráta határértékét az Európai Unió szabta meg. Kutatások igazolják, hogy a SAR növelheti a rák kialakulásának kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.