Komoly betegséggel küzd Károly király? A britek aggódnak az uralkodó egészségéért

betegség kolbászujj daktilitisz III. Károly király
A királyi család hívei már eddig is aggótnak Károly királyért duzzadt „kolbászujjai" miatt – ahogy maga is  viccesen emlegetni szokta a kezeit. Ám franciaországi látogatása során a szokásosnál is nagyobbra dagadtak a kézfeje, ami külön aggodalmat keltett a rajongóiban.

Károly király és Kamilla királyné megkezdték franciaországi állami látogatásukat. A megérkezésük napján fogadást rendezett tiszteletükre Emmanuel Macron francia elnök, ahol a brit uralkodó pohárköszöntőt mondott. Az eseményről készült fotókon mindenkinek feltűnt, hogy keze élénkvörös és különösen duzzadt. Emiatt az alattvalók aggódni kezdtek, hogy királyuk esetleg komolyabb betegséggel küzdhet.

A 74 éves férfi uralkodó „kolbászujjainak” lehetséges okairól a Daily Mail Chun Tang háziorvost kérdezte meg. A manchesteri Pall Mall Medical orvosi igazgatója szerint számos oka lehet a megdagadt kezeknek.

„A puffadt kéz gyakran a vízvisszatartás tünete, amelyet számos egészségügyi állapot okozhat. Ez az állapot gyulladás miatt alakul ki, és ízületi gyulladás, többszörös bakteriális fertőzés vagy akár TBC következménye is lehet" - magyarázta el az orvos.

"Az egyéb lehetőségek közé tartozik a magas sószint, az allergiás reakciók, a gyógyszeres mellékhatások, a sérülések és az autoimmun betegségek" – tette hozzá Tang.

Az orvosi kifejezéssel daktilitisznek nevezett állapot a kéz- és lábujjakat érintő súlyos duzzanat, amelyet a király úgy tűnik, meglehetősen könnyelműen kezel - írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.