Azt hitték, hosszú Covidja van, belehalt a mellrákba a 35 éves ápolónő

mellrák mellbimbó ápolónő Brogan Williams koronavírus
Meghalt a 35 éves ápolónő, Brogan Williams, akit az orvosok hosszú Coviddal diagnosztizáltak, miközben a mellrákja újult ki.

A fiatal nő egy csomót talált a nyakán és mellkasi fájdalmai voltak, amikor orvoshoz fordult 2021 júliusában. A vizsgálatok után hazaküldték, mondván, hosszú Covidban szenved, hiába állította, hogy soha nem kapta el a koronavírus-fertőzést. Később értesítették, hogy a vizsgálatok igazolták, hogy visszatért a mellrákja, ami a tüdejére is átterjedt.

Ekkor azt is közölték vele, hogy palliatív ellátásra lesz szüksége, és mindössze két hétet jósoltak neki.

Williamsnél öt éve diagnosztizálták először mellrákot. 2018 decemberében a férje vette észre, hogy valami nincs rendben, a nőnek kifordult a mellbimbója, ami a rák egyik jele. Azonban éppen babát szerettek volna, azt gondolták Brogan várandós, és ez az oka a melle megváltozásának. Mindenesetre orvoshoz fordult, és két héttel később, 2019 januárjában 3. stádiumú, 3. fokozatú HER2 pozitív invazív emlőrákot diagnosztizáltak nála. Kezelések hatására a daganata évekig tünetmentes volt: 2021-ig, és bár rövid időt jósoltak neki, Brogan Williams két évig küzdött a rák ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.