A "láthatatlan" mellrák tüneteire figyelmeztet a haldokló nő: a mammográfia nem mutatta ki

Forrás: Shutterstock -
rendellenesség tünet mellrák hormonterápia emlőrák
Egy nő arra buzdított másokat, hogy legyenek éberek a mellrák kevésbé ismert tüneteivel kapcsolatban.

A 60 éves Susan Michaelis egy évtizeddel ezelőtt észrevett egy kis megvastagodott bőrfoltot a bal mellén, és felkereste orvosát, aki azt mondta, nem kell aggódnia, de figyelje az esetleges változásokat. „Nem csomó volt, inkább folt" - árulta el Susan, aki ezután részt vett a szokásos mellrákszűrésen is, ahol mindent rendben találtak.

Bár az emlőrákszűrések létfontosságúak, nem mutatnak ki minden ráktípust. Susannál sem mutattak rendellenességet a röntgenfelvételek, ennek ellenére a következő hetekben kényelmetlenül érezte magát. Észrevette, hogy a folt a kétszeresére nőtt és vörös színűvé vált, ami arra késztette, hogy visszamenjen a rendelőbe további vizsgálatokra. Amikor 2013-ban megkapta a biopszia eredményét, ledöbbent.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

„Bementem, és azt mondták: »invazív lebenyes mellrákja van«."

Invazív lebenyes karcinóma

A mellrák egyik formája, amely a tejtermelő mirigyekből indul. Az invazív azt jelenti, hogy már kitört a mirigyekbő, és elkezdett behatolni a mell szövetebe.

Noha kétségtelen, hogy a mammográfiás vizsgálatok évente több ezer nő számára biztosítanak életmentő rákszűrést, Susan története rávilágít arra, hogy oda kell figyelnünk minden elváltozásra - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.