Vannak jelei annak, hogy hamarosan megbetegszel: érdemes odafigyelni, ha nem akarsz ágynak esni

Forrás: Shutterstock -
tünet jel megfázás vírus fertőzés
Lehet, hogy az alábbi tünetek semmiségnek tűnnek, de ezek lehetnek a korai jelei annak, hogy szervezet felvette a harcot egy fertőzéssel.

Ahogy közeledünk a légúti megbetegedések szezonjához, érdemes fokozottan odafigyelni egészségünkre. Mielőtt a megfázás vagy az influenza nyilvánvalóbb tünetei megjelennének, általában már vannak arra utaló jelek, hogy a fertőzés kialakulóban van. Ha időben észreveszük, talán képesek leszünk reagálni, és támogatni a szervezetünket a gyorsabb felépülés érdekében.

Forrás: Shutterstock

Íme, a jelei annak, hogy megtámadta egy fertőzés a szervezetedet:

Csiklandozó érzés a torokban

Mielőtt kialakulna a torokfájás, általában érezhetünk egyfajta csiklandozó érzést vagy csomót azon a területen. Ha egy kórokozónak van kitéve a szervezet olyan molekulák termelésével reagál, amelyek leküzdik a fertőzést, ezek hozzájárulhatnak a duzzadt, csiklandozó érzéshez.

Fáradtság

Mielőtt a klasszikus légúti tünetek jelentkeznének, valószínűleg egy-két napig levertnek érezhetjük magunkat. Ennek az az oka, hogy a szervezet citokineket szabadít fel, amelyek kulcsfontosságú kommunikátorok a szervezet sejtjei között a fertőzés kezdetén. Ezek a citokinek aktiválják az immunsejteket, hogy azok megkezdjék a fertőzés elleni küzdelmet. Ez a folyamat gyulladást vált ki az egész szervezetben, amitől szokatlanul fáradtnak érezhetjük magunkat. Ugyanez vonatkozik az izomfájdalmakra is.

Folyamatos tüsszögés

A szervezet így próbálja eltávolítani a vírust, ezért tüsszöghetünk folyamatosan egy megfázás előtt, és ezért fontos, hogy ilyenkor mindig eltakarjuk a szánkat és az orrunkat.

Hirtelen megjelenő fejfájás

A fejfájás egy másik jelzés arra, hogy fertőzés támadta meg a szervezetünket. Egyes esetekben fejfájást okoz a fejében fellépő nyomás, mivel az orrmelléküregek elkezdenek eltömődni a váladékkal.

Érzékennyé válsz

Az emberek gyakran számolnak be arról, hogy rosszul érzik magukat és ingerlékenyek, amikor megbetegszenek, mások pedig érzékenyebbé válnak, vagy éppen egyedül akarnak maradni - írja a Huffpost.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.