Hatalmas hibát követsz el, ha reggelente pirítóst eszel

Forrás: Shutterstock -
pirítós egészség professzor rák kenyér
Egy professzor elárulta, miért nem szabad égetett pirítóst enni: ez az egyszerű, mindennapi étel óriási egészségügyi kockázatot jelenthet.

Létfontosságú, hogy mindent megtegyünk, az egészségünk megőrzése érdekében. A genetikai tényezőkre nem vagyunk hatással, de az életmódbeli döntéseinkkel is csökkenthetjük a betegségek kialakulásának kockázatát, és arra is hatással lehetünk, hogy szervezetünk hogyan védekezik, ha megbetegszünk.

A bedfordi és addenbrooke-i kórház onkológus tanácsadója kutatásokat végzett arra vonatkozóan, hogy az emberek életmódja hogyan befolyásolja egészségüket és súlyos betegségek kialakulásának esélyét. Elárulta, az egyik szokásunk óriási kockázatot jelent az egészségünkre nézve: az égett pirítós fogyasztása. Amellett, hogy nincs jó íze, növelheti a rák kialakulásának kockázatát.

Forrás: Shutterstock

"Ennek az az oka, hogy a keményítőtartalmú vagy cukros ételek (például kenyér) magas hőmérsékleten történő grillezése vagy sütése akrilamidoknak nevezett mérgező vegyületeket termel, amelyek károsíthatják a DNS-t, és idővel nagy terhelést jelenthetnek az immunrendszernek. A hüvelykujjszabály szerint minél sötétebb barnák, annál több akrilamidot tartalmaznak" - mondta Robert Thomas professzor.

Forrás: Shutterstock

Az ízletes lekvárt is hanyagolnunk kell, a cukor ugyanis közvetlenül összefügg a rák kockázatának növekedésével, ezért azt javasolja a professzor, hogy az édes öntetet cseréljük avokádóra, mivel az tele van egészséges zsírokkal és laktatóbb is. Egy másik egyszerű, de létfontosságú tipp, amit megosztott, hogy minden este mossunk fogat. Elmondta, hogy világszerte több mint 60 tanulmány kapcsolta össze a rossz foghigiéniát a száj- és torokrákkal - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.