Egy dolog, ami csökkentheti nyolc különböző típusú rák kialakulásának kockázatát

Forrás: Shutterstock/Monkey Business Images -
séta a rák elleni küzdelem világnapja egészséges életmód rák mozgás
Dr. Hana Patel háziorvos szerint mindössze egyetlen tevékenység napi szintű elvégzése elegendő ahhoz, hogy csökkentsük a különböző típusú rák kialakulásának kockázatát.

Dr. Hana Patel háziorvos szerint egy kulcsfontosságú módszerrel csökkenthető a mell-, bél-, hólyag-, nyelőcső-, vese-, tüdő- és gyomorrák kockázatának kialakulása.

 

„Tanulmányok kimutatták, hogy a napi 1000 lépés növekedése 15 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halál kockázatát"

- mondta Dr. Patel.

Ártatlan kellemetlenségnek tűnhet, mégis a rák előjele lehet

A kutatások szerint élete során minden második embert érinthet daganatos megbetegedés, így a legfontosabb, hogy az intő jeleket időben felismerjük, észrevegyük. A korai stádiumban diagnosztizált rák esetében sokkal nagyobb az esély a teljes felépülésre.

 

„Továbbá minden pluszban megtett 500 lépés hét százalékkal csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálozások számát."

 

Kulcsfontosságú módszerrel csökkenthető a mell-, bél-, hólyag-, nyelőcső-, vese-, tüdő- és gyomorrák kockázatának kialakulása Forrás: Shutterstock/Monkey Business Images

A gyaloglás nyolc ráktípus kialakulásának kockázatát csökkenti, de ez még nem minden. Az aktív élet javíthatja az önértékelést és az önbecsülést, a hangulatot és az alvás minőségét, miközben csökkenti a stresszt, a szorongást és a fáradtságot. A gyaloglás neurológiai előnyökkel is jár, például csökkenti a demencia kockázatát és a depressziós tüneteket.

A gyaloglás maximális előnyeinek kihasználása érdekében a szakember szerint naponta 10 000 lépést kell megtenni.Ez körülbelül heti 150 perc mozgásnak felel meg - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.