3 gyógynövény, ami segít megszabadulni a náthától

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 LN team/Shutterstock. No use without permission./Ln Team -
szirup orvosi ziliz gyógynövény nátha
Ahogy egyik napról a másikra beköszöntött a hideg, olyan hirtelen jelentek meg a gyerekeknél a felső légúti betegségek. Az orrfolyással, enyhe torokfájással nem rohanunk azonnal orvoshoz, viszont komoly dilemmát jelent, milyen természetes megoldást válasszunk. A patikákban számtalan gyógynövényes szirupot találunk, de mi alapján válasszunk?

Érdemes megnézni az összetevőket, az sokat segít a választásban. Jó, ha több tünetet is lefed a szirup, például az orr mellett a torokpanaszok enyhítésére is alkalmas — mondja Dr. Sebő Zsuzsanna gyermekorvos.

Gyógyszer előtt gyógynövény

Érdemes már a kezdeti tüneteknél, a torokkaparásnál, orrfolyásnál elkezdeni a kezelést, hogy elkerüljük a felülfertőződést és az esetleges antibiotikum-kúrát. Ha időben megtámogatjuk a szervezetünket természetes hatóanyagot tartalmazó, gyógynövényes sziruppal, az meghálálja a törődést.

A több gyógynövényt is tartalmazó, egy-egy problémára célzottan összeállított szirupoknak nagy előnye, hogy nem kell gondolkodni, kitalálni, milyen gyógynövénnyel, gyógyteával kezeljük a betegséget, nem szükséges fitoterápiás tudás hozzá. A jó szirupokban található gyógynövények ráadásul szinergikusan erősítik egymás hatását.

Szirup nyákoldó hatású fenyőrügyből Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 LN team/Shutterstock. No use without permission./Ln Team

Kedvencek egy kortyban

A lándzsás útifű jótékony hatását sokan ismerik, de az erdeifenyő rügy és az orvosi ziliz is segít a kezdődő torokfájdalom, nátha esetében.

A nyákoldó hatású fenyőrügy nem véletlenül lett az egyik legnépszerűbb gyógynövény a koronavírus-járvány időszakában. Az orvosi ziliz pedig a torokfájdalom egyik legjobb gyógyítója volt már a népi gyógyászatban is.

Az orvosi ziliz is segít a kezdődő torokfájdalom, nátha esetében Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Lunov Mykola/Shutterstock. No use without permission./Lunov Mykola

A gyógynövények mellett figyeljünk a többi összetevőre is

Minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmaz egy szirup, annál jobb a termék. A 100%-ban természetes, tartósítószer-mentes szereket javaslom, plusz létezik laktóz- és gluténmentes verzió is, erre érdemes rákérdezni a patikákban.

Egy induló meghűlésnél, náthánál nem kell azonnal orvoshoz szaladni, de ha néhány napon belül nem javulnak a tünetek, mindenképpen keressünk fel gyerekorvost!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.