Olyasmi lehet a hosszú élet titka, amire eddig nem gondoltunk: egy orvos szerint érdemes erre figyelni

Forrás: Thinkstock -
hormon probléma titok hosszú élet
Az egészségünknek ez a gyakran "figyelmen kívül hagyott" aspektusa óriási hatással lehet az általános jólétünkre.

Az általános egészségi állapotunkat és azt, hogy meddig élünk több tényező befolyásolja. Sokan tisztában vagyunk azzal, hogy az, hogy mit eszünk, milyen gyakran sportolunk, dohányzunk-e és fogyasztunk-e alkoholt, mind hatással lehetnek az egészségünkre.

Hormonjainkban rejlik a hosszú élet titka? Egy szakértő szerint erre is érdemes figyelni Forrás: Thinkstock

Van azonban az egészségünknek egy olyan aspektusa, amelyet egy orvos szerint gyakran "figyelmen kívül hagyunk". A YouTube-csatornáján megszólaló orvos, Mark Hyman azt tanácsolta, hogy "optimalizáljuk" a hormonjaink egészségét, hogy hosszabb ideig élhessünk.

A hormonok a szervezet különböző funkcióit koordinálják. Olyan dolgokat befolyásolnak, mint a növekedés és fejlődés, az anyagcsere, a szexuális és reproduktív funkciók és a hangulat. Dr. Hyman szerint, ha nem gondoskodunk megfelelően a hormonjainkról, az alacsony energiaszintet, motiválatlanságot és koncentrációs problémákat, valamint alacsony kognitív funkciókat eredményezhet. Ennek érdekében kevesebb cukrot, szénhidrátot és keményítőt kell fogyasztanunk, de az alkohol is az ellenségünk - írja az Express.

Ez is érdekelhet:

A 102 éves nagymama megosztotta a hosszú élet titkos receptjét

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.