karácsony takarékos természetes anyagok dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy az ajándékokra is maradjon pénzed, fogadd meg trükkös, takarékos tanácsainkat, és dekorálj szinte fillérekből, a természetből.

iStockPhoto
iStockPhoto

Díszíts trendin!

Minden évben trendi, ha tobozokkal dekorálsz karácsonykor, azonban ahelyett, hogy fizetnél értük, menj inkább ki a természetbe, és válogasd ki a legszebb fenyőtobozokat, magyalszárakat, amiknek az illata is sokkal intenzívebb. Tedd a tobozokat egy nagy tálba a dohányzó asztalra, és fújd be csillámporral. Az örökzöld növényeket a magyallal pedig tedd egy vázába, és helyezd például az ablakba.

Ne csak a ruhád, hanem a lakásod is csillogjon!

Varázsolj egy kis csillogást az otthonodba is. Fogj egy nagy gyertyát, és rakd egy kerek üveglapra, azonban előtte fújd be az alját csillámporral. Ahogy a gyertya fénye visszatükröződik az üveglapról, csodaszépen csillámlik majd.

Bogyózz!

A színes bogyókat sokféleképpen használhatod. Tegyél egy vázát tele valamilyen piros bogyós gyümölccsel, például vörösáfonyával. Öntsd fel vízzel, és tűzdelj bele magyalszárakat, piros tulipánokat.

iStockPhoto
iStockPhoto

Alakítsd át!

Ha unod a régi vázáidat, alakíts át egyet. Fújd be fémes csillámfénnyel, és tegyél bele gyöngyöket vagy ünnepi gyümölcsöket.

Készíts ünnepi koszorút!

Vehetsz előregyártott koszorúalapot, amit a kertből gyűjtött virágokkal, bogyókkal, tobozzal díszíthetsz fel. Azonban ha valamilyen igazán egyedi dologra vágysz, szedj össze pár faágat vagy fenyőágat, és helyezd el egy kör formában. Dróttal erősíts hozzá pár fenyőtobozt, majd a közepére tegyél egy nagy gyertyát, amit egy szalaggal átkötsz.

Dekorálj "házi" hópehellyel!

Egy csipkéből sablon segítségével vágj ki különböző méretű hópehelyformákat. Merítsd őket egy folyadékmerevítővel teli tálba, majd hagyd száradni egy sima felületen 24 órát. Óvatosan húzd le a száraz csipkéket. A kész hópelyhekkel dekorálhatod az ablakot, a koszorúdat, vagy akár a karácsonyfára is felakaszthatsz párat.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Készíts velünk fényűző karácsonyi szalvétát!http://www.life.hu/life/hazitunder/csinaldmagad/20101207-keszits-velunk-fenyuzo-karacsonyi-szalvetat.htmlÍgy írj egyedi karácsonyi üdvözlőlapot!http://www.life.hu/life/hazitunder/csinaldmagad/20101209-hogyan-irjuk-egy-igazan-utos-karacsonyi-udvozlo-lapot.htmlTedd, ne tedd! - karácsonyi dekorációs tippekhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101206-tedd-ne-tedd-karacsonyi-dekoracios-tippek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.