disznóvágás utazás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kíváncsi vagy arra, hogy milyen egy igazi disznóvágás? A kiruccanás ugyanis nem csupán egy izgalmas gasztronómiai kirándulás, hanem tökéletes program hétvégi kikapcsolódáshoz is. Válassz úti tippjeink közül!  

Irány a Cserehát!

A Miskolctól 42 km-re, Edelénytől 18 km-re lévő Csereháti dombság völgyében fekszik a gyönyörű erdőkkel határolt falu, Irota. A településen lévő vendégház 30 fő befogadására alkalmas, így akár osztálytalálkozót vagy szülinapi bulit is szervezhetsz ide! A falusi program kemencés malacsütéssel kezdődik, közben szalonnadarabokat helyezhetsz a malacra, de sörrel is locsolgathatod, hogy a bőre még ropogósabb legyen. A finom házi borok, a friss levegő és a családias környezet garantáltan kikapcsol, így kellőképpen felkészülhetsz a hajnali kelésre.

www.tulazoperencian.hu
www.tulazoperencian.hu

A hízó szombat reggel érkezik, amelyet egy kupica zamatos pálinkával köszöntenek. A hagyományoknak megfelelően a sparhelt tetején pirított kenyér vár, sült hagymás vérrel és boros teával.


Könnyebb falatokra vágysz? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9E0dUsm862cAxkmC




Istockphoto
Istockphoto



A programról további információkat itt olvashatsz: www.tulazoperencian.hu

A Life tippje

A következő disznóvágás január 22-én lesz, melyre egyénileg vagy a pároddal is csatlakozhatsz!

Disznóvágás faluszélen!

Látogass el a zalai dombokhoz, a Kemeneshát erdős-mezős vidékére, Vaspör és Velence határához. A szállást illetve a programot nyújtó tanya a falutól 500 méterre, a dombtetőn, egy öreg bükkös szomszédságában található, ahonnan tiszta időben akár az Alpokig is el lehet látni.

www.lajostanya.hu
www.lajostanya.hu

Bármilyen későn is érkezel, palócleves, udvari kemencében sütött házikenyér, mennyei túrógombóc, sokféle rétes és jófajta házi bor alapozza meg a a nem mindennapi hangulatot. A "Sógor", "Koma" és "Jóbarát" elnevezésű szobák fafűtésű kazántól melegek, amelyeket hagyományőrző, de a városi ember igényeit kielégítő gondossággal rendeztek be. Szombat reggel fél hétkor kezdődik a disznóvágás, a hagyományoknak megfelelően hagymás vérrel, resztelt májjal, erőt fokozó göcseji és őrségi pálinkával.

Tippünk: Még több receptért kattints ide!



káposzta

A programról további információt itt olvashatsz:www.lajostanya.hu

Life-tipp

Ha a gasztronómiai élvezetek mellett egy kis kultúrára is vágysz, ne hagyd ki a Pusztacsatári templomot és zarándokhelyet. A török dúlás után megmaradt a Fájdalmas Szűzanya szobra, ahová ma népes zarándoklatok érkeznek.


Böllérkedés kedvedre!

Ha nyugodt hangulatra, csodás környezetre és tanyasi finomságokra vágysz, Pálmonostora ideális hely egy tartalmas, hosszú hétvégéhez!

www.szalkaifarm.hu
www.szalkaifarm.hu

A vendéglátók bográcsgulyással és túrós csuszával várnak, majd másnap reggel böllérpálinkával, forralt borral és meleg pogácsával indul a disznóvágás! A munkálatokban te is kiveheted a részed, majd megkóstolhatod a kemencében sült pecsenyét fenséges párolt káposztával.
A pálinkaivás kötelező - természetesen csak mértékkel. Ebédre orjalevest, töltött káposztát sült hurkával, kolbászt, házi savanyúságot és finom süteményt készítenek a háziak.

www.szalkaifarm.hu
www.szalkaifarm.hu

Másnap a környék természetvédelmi területein lehetőség nyílik kirándulásra, ahol kipróbálhatod a lovaglást is. Távozás előtt a házigazdák kóstolócsomaggal kedveskednek.

A következő disznóvágás időpontjáról itt érdeklődhetsz: szalkaifarm@freemail.hu

Life-tipp

Pálmonostora egyik legfontosabb természeti látványossága a Péter-tavi madárrezervátum, amelyet a kilátókról csodálhatsz meg. Ha erre jársz, a település műemlék jellegű épületeit (Orczy kastély "Sárga-major", Bagi-féle szélmalom) se hagyd ki!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.